0464 606 0 336

destek@dumansoft.com

ÇALIŞMA SAATLERİ   09:00 - 19:00

DumanSoft Akademi
Anasayfa Blog com.tr Alan Adı Kaydı Nasıl Yapılır?

com.tr Alan Adı Kaydı Nasıl Yapılır?

Bilindiği üzere com.tr domainler sadece belge ile alınabilmekte yani kurumsal bir firma olmanız gerekmektedir. Sadece adınızsoyadınız.com.tr domainler kimlik ile alınabilmektedir.

com.tr alan adı kaydı için alacağınız isimle alakalı resmi bir evrağa ihtiyacınız olacaktır. Örnek vermek gerekirse dumansoft.com.tr alan adını kayıt etmeni için vergi levhanızda veya sicil gazetesinde DumanSoft internet hizmetleri ltd. şti. şeklinde devam eden bir firmanız olmak zorunda. Bunun haricinde birde marka tescili yaparak com.tr domain alabilmeniz mümkündür. Öncelikle DumanSoft markası için patent başvurusunda bulunacak, eğer markanız onaylanırsa dumansoft.com.tr alan adını alabileceksiniz.

 

İlk yöntemden yola çıkarak bir firma sahibi olduğunuzu varsayalım ve com.tr alan adı amka istediğinizi düşünelim. Bu aşamada yapacağınız işlemler alan adını kayıt edeceğiniz kayıt firmasına alan adı tahsis formu ile birlikte ticaret odasından alınmış olan Faaliyet Belgesi, Ticari Sicil Belgesi, Oda Sicil Kayıt Sureti ya da Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi'nde yayınlanmış olan ticaret ünvanı belgelerinden herhangi birini göndermektir.

 

Sonrasında istediğiniz domaini satıl alarak belgelerin onaylanmasını ve alan adınızın panelinize düşmesini bekleyebilirsiniz. com.tr alan adı işlemleri ve dns değişiklikleri sadece hafta içi mesai saatleri içerisinde yapılmaktadır. Belgeleri göndermeden önce alacağınız alan adının daha önceden kayıt edilmemiş olmasına dikkat ediniz.



Bu yazı 1272 kere okundu.

DİĞER YAZILAR

Bizi Arayın 0464 606 0 336

Bizi Arayın 0464 606 0 336

Piriçelebi Mah. Cumhuriyet Cad. Benli İş Hanı Kat: 1 Merkez / RİZE
0464 606 0 336
destek@dumansoft.com

Firmamız 5651 Sayılı Kanun kapsamında BTK tarafından onaylı Yer Sağlayıcı'dır.
© 2005 - 2021  DumanSoft Web Tasarım ve Reklam Ajansı.  Tüm hakları saklıdır.
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
DUMANSOFT CANLI DESTEK
İşiniz için en uygun ekip arkadaşımız ile iletişim kurabilirsiniz.
Web Gelistirici
Müşteri Temsilcisi
Tüm genel sorular ve bilgi alma.
Şuan AKTİF
Seo Danismani
Teknik Destek
Teknik sorular ve destek .
Şuan AKTİF
DumanSoft Reklam Uzmani
Muhasebe
Ücretlendirmeler ve diğer konular.
Şuan AKTİF