0464 606 0 336

destek@dumansoft.com

ÇALIŞMA SAATLERİ   09:00 - 19:00

DumanSoft Akademi
Anasayfa Blog Google Fred Algoritması

Google Fred Algoritması

Google’nın henüz resmi olarak onay vermediği sıralama güncellemesi, SEO piyasasında ciddi bir ses getirdi. Son birkaç haftadır tüm SEO çalışanları sıralamalarını ve trafiklerini kontrol etmeye başladı.

Webmaster kitlesindeki insanların yanı sıra Google’ın otomatik takip araçları da Google’ın sıralama algoritmasında bir değişiklik olduğuna dair ciddi belirtiler sergilemiş durumdadır. Google her ne kadar bu durum hakkında sessizliğini korumuş olsa bile GaryIllyes’e güncellemenin adı sorulduğunda “artık sonraki güncellemelere Fred diyeceğiz” dediğinden dolayı bu güncelleme SEO camiasında Fred olarak kabul edilerek tanınmaya başlandı. Güncellemeye maruz kalan bir çok kitle, özellikle SEO’nun ticaretini yapan insanlar müşterilerine karşı ciddi bir mağduriyet yaşıyor.

 

Tahminlere ve eldeki verilere göre değerlendirildiğinde bu güncelleme içerikten ziyade bir link kalite kontrol güncellemesi.Şimdilik kesin olarak bir yargıya varmak için henüz oldukça erken. Değişim raporları daha çok “black hat” SEOtopluluklarından gelmektedir. Buradan da anlaşıldığı üzere yeni güncellemenin bir spam algoritma güncellemesi olduğu yüksek ihtimaldir. Bundan önceki spam hususundaki son güncelleme şubat ayının başlarında gelmişti. Hatta yine bu güncelleme Google bazında onaylanmamıştı.

 

Ayrıca 7 Şubat’ta büyük bir içerik kalitesi güncellemesi de yine Google tarafından onaylanmadı. Tahmin edebileceğiniz üzere Google şu sıralar güncellemeleri pek onaylayacak gibi durmuyor. Tabi bu durum her halükarda bizi yine de arama sonuçlarındaki büyük değişiklikleri raporlamaktan ve bir güncelleme olduğunu varsaymaktan alıkoyamaz.

 

Öyle ki şuan da otomatik takip araçlarının bir çoğu önemli dalgalanmalar tespit etmektedir ki bu bir güncellemenin var oluşunun büyük bir göstergesidir. Sıralamasının düşmesinden rahatsız olan ya da anlamsızca birden yükseliş olduğunu görüpte sevinenler için Google’ın bir güncelleme getirmiş olma ihtimali oldukça yüksektir.



Bu yazı 697 kere okundu.

DİĞER YAZILAR

Bizi Arayın 0464 606 0 336

Bizi Arayın 0464 606 0 336

Piriçelebi Mah. Cumhuriyet Cad. Benli İş Hanı Kat: 1 Merkez / RİZE
0464 606 0 336
destek@dumansoft.com

Firmamız 5651 Sayılı Kanun kapsamında BTK tarafından onaylı Yer Sağlayıcı'dır.
© 2005 - 2021  DumanSoft Web Tasarım ve Reklam Ajansı.  Tüm hakları saklıdır.
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
DUMANSOFT CANLI DESTEK
İşiniz için en uygun ekip arkadaşımız ile iletişim kurabilirsiniz.
Web Gelistirici
Müşteri Temsilcisi
Tüm genel sorular ve bilgi alma.
Şuan AKTİF
Seo Danismani
Teknik Destek
Teknik sorular ve destek .
Şuan AKTİF
DumanSoft Reklam Uzmani
Muhasebe
Ücretlendirmeler ve diğer konular.
Şuan AKTİF