0464 606 0 336

destek@dumansoft.com

ÇALIŞMA SAATLERİ   09:00 - 19:00

DumanSoft Akademi
Anasayfa Blog Hosting Seçimi SEO Performansına Etki Eder Mi?

Hosting Seçimi SEO Performansına Etki Eder Mi?

İşletme sahipleri ya da bireysel kullanıcılar, web siteleri için hosting alırken seçilen bu hosting’in uzun vadede SEO performanslarına nasıl bir etki edeceğini bilmeden bu alımı yapar.

İşletme sahipleri ya da bireysel kullanıcılar, web siteleri için hosting alırken seçilen bu hosting’in uzun vadede SEO performanslarına nasıl bir etki edeceğini bilmeden bu alımı yapar.SEO performansını düşünen işletmeler iyi bir hosting şirketi seçmek,her ne kadar organik konumunuzun yükseleceğini garanti etmese de, yanlış bir seçim, Seo Konusunda sitenizi kesinlikle eksi yönde etkileyecektir.

 

İşletmeler İçin SEO Önemli midir?

Arama motoru optimizasyonu (search engine optimization) kısaca SEO, dijital pazarlamanın en detaylı ve önem verilerek yürütülmesi gereken alt dallarından biridir.Bu nedenle dijital pazarlama da bir yer sahibi olmak ve ilk sıralarda olup müşterilerinizin sizinle etkileşime geçmesini istiyorsanız detaylı bir SEO planına sahip olmanız gerekmektedir. Çünkü bir siteye gelen trafiğin ortalamasına bakarsak yarısından fazlası organik aramalardan gelmektedir.

 

Bu,sosyal medya,ücretli reklamlar,tanıtım yazıları,e-posta,yönlendirmeler vb. gibi çeşitli diğer dijital pazarlama araçlarından gelen trafiğin,arama motorlarınının getirmiş olduğu trafiğe eşit olduğu anlamına gelir.Ek olarak ve daha da önemlisi  organik arama trafiği çoğu pazarda en fazla geliri sağlar.Ortalamaya bakarsak organik trafiğin %16’sı potansiyel müşteriye dönüşmektedir.E-ticaret yapanlara bakarsak genellikle çevrimiçi satılan ürün ve hizmetlerde %2’lik bir dönüşüm oranı vardır.

 

Web Hosting Seçimi Web Sitenizi Etkiler Mi?

Web hosting şirketi seçiminin sitenizi etkileyecek iki temel alanı vardır:

 

1.Kullanıcı Deneyimi (UX)

Aldığınız hosting hizmetinizin performansı, web sitenize gelen ziyaretçilerin deneyimi üzerinde doğrudan bir etkiye sahiptir.Yazılımdan bağımsız olarak, bir site sunucunun izin verdiği kadar iyi olabilir.

 

2.Web Sitesi İşlevselliği

Web sitelerinin türleri ve hosting sağlayıcısından belirli ihtiyaçları vardır her sitenin ihtiyacı da farklıdır. Özellikler,eklentiler,kısa yollar vb. gibi belirli bileşenler örnek gösterilebilir.Bir e-ticaret sitesi müşterilerinin işini kolaylaştırmak ve hız açısından  genellikle diğer sitelere nazaran bu özelliklere daha fazla ihtiyaç duyar.

 

Hosting hizmetinin bu iki koll üzerinde ki etkisi, birazdan açıklayacağımız bilgiler ile netliğe kavuşacak. Bu yazının sonunda web sitenizin performansını ve işlevselliğini desteklemek için bir hosting şirketinden ne beklemeniz gerektiğini tam olarak anlayacak ve öğrencekesiniz.

 

Hosting Seçimi SEO’yu Etkiler Mi?

Hosting sağlayıcısı seçmek, SEO performansınız açısından oldukça önemli bir yere sahiptir işte bu yüzden kapsamlı bir araştırma yapılmalı ve dikkatlice karar verilmelidir.Web siteniz ne kadar iyi olursa olsun,kötü bir hostng hizmeti seçimi sitenizi eksi yönde olkça fazla etkileyebilir.Bu nedenle web siteniz ile ilgili aramanız gereken ilk şeylerden biri, hosting hizmetinin web site performansını etkieyip etkilemeyeceğidir.

Aşağıda ki yazımızda bir web hosting sağlayıcı seçerken göz önünde bulundurmanız gereken bir kaç temel faktörü açıkladık.

 

1.Sayfa Yükleme Hızı

Sayfa yükleme hızı,SEO’yu ve kullanıcı deneyimini etkileyen en önemli faktörlerden biridir.Syafanın yüklenme  hızını algoritmasına ekleyen Google, yüksek yükleme hızına sahip olan web sitelerine daha yavaş açılan web sitelerine göre öncelik verir gerek aramalar gerek te reklam konusunda daha da öne çıkartır.Sitenizin SEO performansı çok daha fazla faktöre bağlı olsa da, hemen çıkma oranıyla ilşkili olduğundan yükleme hızına önem verilmelidir.

 

Seçtiğiniz hosting hizmetinin sayfa hızını etkilemesinin bir çok nedeni vardır:

Donanım:Sabir sürücü hızı,işlemci,bellek vb.

Sunucu Türü: Bulut,özel,VPS veya kapalı paylaşımlı.

Sunucu Konumu:Kullanıcı sunucunuzdan ne kadar uzakta olursa, sayfaların yüklenmesi de bir o kadar uzun sürer.

Bant Genişliği:Web sitenizin ve kullanıcının araçları arasında ki verilerin ne kadar hızlı aktarılabileceği.

Özellikler:Hosting hizmeti,içerik dağıtım ağları için eklentiler,özellikler ve belirli olabilecek senaryolarda kullanıcılar için yükleme sürelerini olumlu yönde iyileştiren önbelleğe alma içerir.

Ticaretle uğarışıyorsanız ve bunu da internete aktardıysanız web siteniz için paylaşımlı hosting’den kaçınmanız gerekir.Neden diye soracak olursanız paylaşımlı hosting,web sitenizin birden fazla site ile aynı sunucuda olduğu anlamına gelir.Bu, hız ve güvenlik açısından siteniz için tehdit oluşturabilirken,paylaşılan sunucular için çalışma süresi de daha da düşük olma yönündedir.

 

2. Çalışma/Kapalı Kalma Süresi

Web siteniz için en büyük ve önemli test kesinti süresidir.Kapalı kalma süresi,web sitenizin erişilebilir olmadığı kullanıcıların giremediği anlamına gelir.Bunun olması demek sitenizin değerini ve kalitesini büyük ölçüde düşürür.

 

Web siteleri kesinti süresinden %100 korunamasa da, düşük kalitede web hosting, sitelerin çevrimiçi kullanılabilirliği ile ilgili ciddi sorunların sebebidir.Web hosting sağlayıcınız muhtemelen size herhangi bir sorun hakkında bilgi vermeyecektir.Bu nedenle kesinti süresinde ki artışları sizin görevinizdir.

 

Kesinti süresine gelirsek, bulut hosting hizmetleri çok daha güvenilirdir, neden derseniz verilerinizi barındırmak ve yedeklemek için birden çok sunucu kullanılır.Bu,kesinti süresini büyük ölçüde azaltır.Örnek vermek gerekirse sunuculardan birine yıldırım düşerse, görevi diğer makine alıp web sitenizi çevrimiçi tutabilir.

 

Kesinti sürenizin nedenine gelirsek web hosting sağlayıcınızın düşük performanslı ise,hosting sağlayıcınızı en kısa sürede değiştirin.Bir hosting sağlayıcısı ile uzun vadede bir plan yapmışsanız bile,bu maliyet kaybı zayıf SEO ve web sitenizin güvenirliğini azaltması sebebiyle uzun vadede kaybedeceğinizden daha azdır.

 

3. Güvenli Web Hosting

Web hosting güvenliği web siteniz için çok önemli bir faktördür ve SEO sonuçlarınıza olumlu yönde katkı sağlar.Farklı web hosting hizmet fiyatları, hizmetin kalitesine göre değişmektedir.Bir VPS seçerken barındırma hizmetinin kalitesi düşükse, ihtiyacınız olan güvenlik seviyesine sahip olmayacaksınız.

 

Google’ın arama algoritması,çevrimiçi  kullancılara sorguları için, en iyi, en hızlı ve alakalı arama sonuçlarını göstermek için tasarlamıştır.Web siteniz eğer güvenli değil olarak işaretlenmişse, SEO’nuzun bundan sebep zarar görebilir.Buna önlem almak için HTTPS’ye geçmek ve pakette bir güvenlik planı içeren web sitesi bulundurma hizmeti seçme gibi size ve sitenizi koruyacak önlemler alınabilir.

 

4.Sunucunun Bulunduğu Konum

Sahib olduğunuz web sitenizin ver konumu söz konusu olduğunda,Google,aramayı yapan kullanıcıya en yakın olan web sitelerine öncelik vermekte ve ilk sıralarda çıkarmaktadır.Eğer yerel bir işletmeniz varsa,web siteniz için yakında ki hosting şirketlerine bakmanız gerekebilir.

 

5.Web Sitenizin Hangi Hosting’e İhtiyacı Var?

İşletmeniz için seçmeniz gereken doğru hosting, web sitenizin türüne bağlı olarak değişmektedir.Büyük bir stok envanterine sahip küresel bir e-ticaret markasıysanız;ziyaretçiler,yer kaplayan görüntü ve videolar,birden çok konum bilgisi ve güvenlik tehditlerini de düşünürsek,hosting şirketine birden çok isteğiniz olabilir.Her işletmenin bu denli yüksek talepleri yoktur.

 

Ortalama ziyaretçiye sahip bir web sitesine sahpseniz,web sitenizin kullanıcıları tarafından ulaşılabilir olduğuna ve sitenizde üşterilerin yapacakları her işlem için hızlı ve güvenli bir yükleme sağlayacağına emin olmanız gerekmektedir.Kaliteli bir web sitesi gibi,kaliteli hosting de, daha hızlı ve güvenilir bir web sitesi için ihtiyaçlarınızı karşılamalıdır.



Bu yazı 981 kere okundu.

DİĞER YAZILAR

Bizi Arayın 0464 606 0 336

Bizi Arayın 0464 606 0 336

Piriçelebi Mah. Cumhuriyet Cad. Benli İş Hanı Kat: 1 Merkez / RİZE
0464 606 0 336
destek@dumansoft.com

Firmamız 5651 Sayılı Kanun kapsamında BTK tarafından onaylı Yer Sağlayıcı'dır.
© 2005 - 2021  DumanSoft Web Tasarım ve Reklam Ajansı.  Tüm hakları saklıdır.
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
DUMANSOFT CANLI DESTEK
İşiniz için en uygun ekip arkadaşımız ile iletişim kurabilirsiniz.
Web Gelistirici
Müşteri Temsilcisi
Tüm genel sorular ve bilgi alma.
Şuan AKTİF
Seo Danismani
Teknik Destek
Teknik sorular ve destek .
Şuan AKTİF
DumanSoft Reklam Uzmani
Muhasebe
Ücretlendirmeler ve diğer konular.
Şuan AKTİF