0464 606 0 336

destek@dumansoft.com

ÇALIŞMA SAATLERİ   09:00 - 19:00

DumanSoft Akademi
Anasayfa Blog Sitenizdeki resimler için SEO optimizasyonu

Sitenizdeki resimler için SEO optimizasyonu

Çoğu site sahibi sitesine seo yaparken resimleri atlamaktadır fakat unutulmamalıdır ki site görsellerini optimize etmek site içi SEO yöntemlerinin temel yapı taşlarından bir tanesidir.

Sitemizde bulunan resimleri optimize etmek bize görsel aramalarda rakiplerimizden sıyrılıp daha üst sıralarda çıkmamızda yardımcı olacaktır. Sitemize ekleyeceğimiz resimlerin özgün olması çok önemlidir. Google ve diğer arama motorlarında arama yaparak bulduğunuz görsel içerikleri sitenize direk eklememenizi tavsiye ederim. Bunun yerine özgünleştirilmiş görseller aramalarda sizi daha üst sıralara çıkartacaktır. Bulduğunuz görselleri photoshop ile değiştirebilir ve özgünleştirebilirsiniz.

 

Google sadece yazıları değil sitenizde resimleride tarar. Tarama yaparken sitenizde ki görselleri boyutuna ve ebatlarına dikkat eder. Aynı resimleri sitenizde paylaştığınızda google örümceklerinin bunu anlaması oldukça kolay olacaktır. Birde işin telif hakkı boyutu var. Aramalardan bulduğunuz herhangi bir resmi direk yayımladığınızda telif hakkıyla korunan milyonlarca resimden birine denk gelme şansınız azda olsa vardır. Bu konulara dikkat etmek gerek. Şimdi sizlere sitenizde kullanacağınız görseller hakkında bir kaç tiyo vereceğim.

 

Alakalı Resimler Kullanın

Sitenizde veya bir yazınızda kullandığını resimler içerik ile alakalı resimler olmalıdır. Google buna dikkat eder. Örneğin elma isimli bir yazıda armut resmi paylaşmanız pekde etik olmayacaktır. Google örümcekleri paylaştığınız resmin elmamı yoksa armutmu olduğunu çok kolay bir şekilde anlayabilmektedir. Bu yüzden paylaşacağınız resmin alakalı olması çok önemlidir.

 

Görsel İsimleriniz Saçma Olmasın

Sitenize resim eklerken fdsfdsfsdfds.jpg gibi isimlerde resimler eklemeyiniz. Yükleyeceğiniz resimler içeriğiniz ile alakalı olmalıdır. Örnek vermek gerekirse bir hakkımızda sayfası ise resim hakkimizda.jpg olması gerekmektedir.

 

Görsellerinizde Alt Tagı Kullanın

Sitenize ekleyeceğiniz resimlere alt tagı eklemeniz o görselin google aramalarında daha üst sıralara çıkmasını sağlayacaktır. Örnek bir alt tagı göstermemiz gerekirse img src="" alt="hakkımızda" şeklinde olabilir. Bu şekilde örümcekler resminizin neyle alakalı olduğunu daha çabuk anlayacaktır.

 

Görsellerinizi Doğru Boyutlandırın

Sitenize ekleyeceğiniz resimler ne çok büyük nede çok küçük olmalıdır. Kullanacağınız resim çok büyük olursa yüklenirken sitenin yavaşlamasına neden olacaktır. Bu nedenle çok büyük resimlerden kaçınmalısınız. Eğer resmi çok küçük yüklerseniz bu seferde resim kalitesi bozulacaktır. Bu nedenle kullanacağınız fotoğrafın tam boyutlu olmasında fayda vardır.

 

Bu yazıda sizlere sitenize görsel eklerken nelere dikkat etmeniz gerektiğinden bahsetmeye çalıstım. Umarım faydalı olmustur.

 

Hakkı DUMAN
Web Geliştirici



Bu yazı 1780 kere okundu.

DİĞER YAZILAR

Bizi Arayın 0464 606 0 336

Bizi Arayın 0464 606 0 336

Piriçelebi Mah. Cumhuriyet Cad. Benli İş Hanı Kat: 1 Merkez / RİZE
0464 606 0 336
destek@dumansoft.com

Firmamız 5651 Sayılı Kanun kapsamında BTK tarafından onaylı Yer Sağlayıcı'dır.
© 2005 - 2021  DumanSoft Web Tasarım ve Reklam Ajansı.  Tüm hakları saklıdır.
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
DUMANSOFT CANLI DESTEK
İşiniz için en uygun ekip arkadaşımız ile iletişim kurabilirsiniz.
Web Gelistirici
Müşteri Temsilcisi
Tüm genel sorular ve bilgi alma.
Şuan AKTİF
Seo Danismani
Teknik Destek
Teknik sorular ve destek .
Şuan AKTİF
DumanSoft Reklam Uzmani
Muhasebe
Ücretlendirmeler ve diğer konular.
Şuan AKTİF