Her web sitesi sahibinin en büyük emellerinden birisi Google’da önlere gelmektir. Sizlere tüyo olarak önerebileceğimiz birkaç yöntem ile ön sıraları zorlamanız oldukça mümkündür.

Öncelikle sitenizin site içi ve site dışı SEO Optimizasyonunu yapmanız ya da yaptırmanız gerekmektedir. Site içi Optimizasyon dediğimiz olay aslında sitenizin SEO ’ya uyarlı hale getirilmesidir. Kısaca özetlemek gerekir ise; sitenizde bulunan resim görsellerinin boyutlarının düşürülmesi gerekmektedir. 2 MB bir resmin sayfa açılışında yüklenmesi geç olacağı için sayfanız yavaş açılacaktır. Resim boyutu düşürmek için yardımcı programlar bulunmaktadır. 

 

1 Resmin boyutu KB olarak derecelendirilmelidir. Sitenize eklediğiniz içeriklerin özgün olması gerekmektedir. Kısaca hiçbir yerde yayınlanmamış farklı bir anlatımla, Türkçe imla kurallarına uygun bir şekilde düzenlenerek EM, Strong ve H TAG’larının düzenlenerek eklenmesi şarttır. Bunun haricinde eklenen yazıların muhakkak anahtar kelimeler ile beslenmesi gerekmektedir. Anahtar kelimeler ayrı paragraflarda olması gerekmektedir.

 

İyi bir Hosting tercih edilmelidir. Sitede mutlaka Sitemap’a yer verilmeli ve Google’a bu Sitemap eklenmelidir. Site içerisinde bazı eklentilerin olması gerekmektedir. Örneğin; SEO eklentisinin olmaması büyük bir zaman kaybı ve boşuna emek harcanmasıdır. Harici olarak gözünüze çarpan yanlış ya da olmaması gerektiğini düşündüğünüz şeylerden arındırmalısınız. Site dışı Optimizasyon ise, sitenizi dışardan desteklemektir. Tanıtım yazıları ile sitenizin tanıtılması sağlanmalı, kaliteli sitelerden link alışı yapılmalıdır. Bunun haricinde sitenizi blog sayfaları ile desteklemelisiniz. Bu anlattıklarımız SEO ile alakalı olduğu için siteniz için en iyi sonuçların alınması için bu kavramı iyi bilmeli ve güncel olan algoritmaları muhakkak takip etmelisiniz.

 

Sitenizde bulunması gereken içeriklerin hazırlanması, özellikle resim görselleri ile desteklenirse daha iyi sonuçlar elde edilebilir. SEO bilgi ile yapılacak olan bir strateji olduğu için mutlaka SEO uzmanlarından destek alınarak başlanmalıdır. Siteniz hangi kategoride yayın yapıyor ise, rakip siteler iyi analiz edilmelidir. Hangi sitelerden link alımı yapılmış, hangi kelimelerde önlere gelme çalışması yapılmış doğru bir analizle iyi sonuçlar alabilirsiniz.

 

Tüm bu anlatılanların nasıl yapılacağı konusunda bilgi sahibi değilseniz mutlaka işin uzmanından destek almalısınız. Bunun için bizimle iletişime geçerek gerekli çalışmaların bizim nezdimizde yapılmasını sağlayabilirsiniz.