Kurumsal siteler genellikle büyük şirketlere, hatta geniş bir ürün ve hizmet yelpazesi sunan orta ölçekli şirketlere aittir. İyi planlanmış bir kurumsal SEO, sayfa içi optimizasyonu ve yüksek kaliteli içerik oluşturmayı içerir.


Ek olarak yerel SEO'ya odaklanarak yerel pazara girişte yardımcı olur. Kurumsal siteler, özellikle gelişmiş SEO stratejilerine sahip markalardan gelen her aşamada kıyasıya rekabetle yüzleşmek zorundadır.Gelin bu konuya bir örnek verelim, DumansoftWeb tasarımı sektöründe iyi bir konuma sahip ancak arama sonuçlarında ilk üçte çıkmıyor.  500'den fazla anahtar kelimeyi listeleyerek ve yerel optimizasyon yaparak kapsamlı bir kurumsal SEO stratejisi oluşturdu. Bu çalışma neticesinde meyvesini verdi ve Dumansoft 500 anahtar kelime ile ilk üç sıraya girmeyi başardı.

Aşağıda, başarılı Kurumsal SEO stratejileri oluşturmanıza yardımcı olacak 7 faydalı araç verilmiştir:
 

1. Sesli SEO'yu kullanın

Arama dünyası ses teknolojisini kullanarak gelişmeye devam ederek büyürken, işletmelerin bu değişikliklere ayak uydurmak için SEO stratejilerinde yeni devrim niteliğinde kararlar alması gerekiyor. Ses teknolojisi büyük ölçüde kendini geliştirdi ve Siri, Alexa, Echo, Cortana ve Google Asistan gibi çok çeşitli sesle etkinleştirilen teknolojilerle büyük bir dijital akım haline geldi. 
 

Google, çevrimiçi küresel nüfusun %27'sinin mobil cihazlarda sesli arama kullandığını açıklamıştı. Ek olarak sesli arama ile kullanıcılara tam bir arama motoru sonuç sayfası yerine en üstteki sonuç sunulur. Bu sebeple, işletmelerin en yüksek gelen trafiği çekmek için arama motoru sıralamasında ilk sırada kalmaları gerekir. 
 

Sesli SEO'yu pazarlama stratejilerine başarıyla entegre eden işletmelerin sayısı hızla artıyor, vakit kaybetmeden siz de yerinizi alın.Bu gelişmelerden bir örnek vermek gerekirse; En büyük yiyecek ve içecek şirketi Nestle, Alexa için kullanıcı yemek yaparken sesli pişirme talimatlarını destekleyen özel bir beceri yarattı.


2. Çarpıcı mesafeli anahtar kelimeleri hedefleyin

Çarpıcı mesafe anahtar kelimesi, Googlearama sonuç sayfası pek üst sıralarda yer almayan ancak biraz zaman ve planlama ile Sayfa 1'in en üstüne çıkabilen bir anahtar kelimeyi tanımlamak için kullanılan bir kelime öbeğidir. Google aramasının ilk sayfasının üst kısmına çarpıcı bir mesafede bulunan anahtar kelime. Çarpıcı mesafeli anahtar kelimeleri hedefleyerek, daha iyi görünürlük sağlayarak, trafiği ve dönüşümleri artırarak en iyi fırsatları kolayca yakalamanıza imkan tanır.
 

Anahtar kelime kazançları elde etmenin hızlı bir yolunu istiyorsanız, Çarpıcı Mesafe anahtar kelimelerini belirlemek ve bunlarla içeriğinizi yenilemek sizin elinizde.


Size eski içeriği tekrar ziyaret etmek ve metayı optimize etmek, yeni dahili/harici bağlantılar eklemek vb. için altın bir fırsat verir. Bu stratejinin en iyi yanı, etkileyici sonuçlar verirken çok az zaman almasıdır.
 

3. Dahili ve harici bağlantı

Dahili bağlantılar, bir izleyicinin web sitenizle daha uzun süre etkileşimde kalmasına yardımcı olur. Bu bağlantılara izleyiciler kolayca erişebilir ve web sayfalarınızın ve web sitenizin popülaritesini artırır. Bir izleyiciden dahili bağlantıya tıklayarak bir konuyu okumasını, bir konu hakkında daha fazla bilgi edinmesini, bir izleyiciden sizinle iletişime geçmesini veya bir ziyaret planlamasını isteyebilecekleri için genellikle bir harekete geçirici mesaj olarak kullanılırlar. Dahili bağlantılar ayrıca web sitenizin görünürlüğünü ve sıralamasını da olumlu yönde iyileştirir.


Geri bağlantılar (harici bağlantılar) hala en üst sıradaki faktörlerden biridir. Dış bağlantılar, sitenize bağlantı veren diğer web sitelerinden giden bağlantılardır. Bu bağlantılar, içeriğinizin değerli olduğunu kanıtlayarak sitenizin güvenilirliğini artırır. Ayrıca, bu bağlantılar ulaşmak, bağlantı kurmak ve içeriğinizi istediğiniz ilgi odağına almak için harika bir yoldur. Harici bir bağlantı, web siteniz için ücretsiz bir trafik kaynağı görevi görür ve Google'ın arama motoru algoritmasının çok önemli bir unsurudur.


4. Öne çıkan snippet optimizasyonu

Google'ın arama sonuçlarının en üstünde görünen kısa metin parçacıklarına öne çıkan parçacıklar denir. Bir paragraf, tablolar, adımlar veya liste olabilirler. Konusu, Google'ın dizinindeki web sayfalarından otomatik olarak alınır. Öne çıkan snippet kutusu, arama sayfasındaki 1 numaralı noktadan önce geldiği için Konum 0 olarak adlandırılır.


Bölümünüzü kısa tutun, içerik bölümlerini ayırmak için başlıkları kullanın ve her bölümün 40 ila 50 kelime arasında olduğundan emin olun.


Öne çıkan snippet'leri ortaya çıkaran çoğunlukla sorulardır. Bu nedenle, bölümlerinizin nasıl, ne zaman, nerede, kim, ne ve neden yanıtlarını verdiğinden emin olun. İnsanlar görsel olarak öğrenmeyi sevdikleri için fotoğraf ve videolar da ekleyin.


Öne çıkan tüm snippet'lerin%99'u, Google aramada ilk on sonuçta yer alan sayfalardan geliyor. Bu sebeple, zaten ilk sayfadaysanız, konunuzu öne çıkan snippet'ler için doğru şekilde biçimlendirmeniz yeterlidir.


5. Yapı verileri

Eğer Google'ın sitenizi daha iyi anlaması için yapılandırılmış verileri kullanarak başlayın. Bir web sayfası hakkında bilgi sağlamak için kalıplaşmış bir yöntemdir. 


Schema.org ve Microformats.org gibi farklı sözlük grupları ve yapılandırılmış veriler için kullanılan JSON-LD ve Microdata gibi farklı sözdizimleri vardır. Google, şema işaretlemesini kullanmak için kalite yönergeleri belirlemiştir. 


Google arama sonuçlarının üçte biri, Schema.org işaretlemesine sahip zengin bir snippet içerir. Zengin snippet'ler, web sayfanızın arama motoru sonuç sayfasında (SERP yani Google arama sonuç sayfası) üstün bir şekilde görünmesine yardımcı olur.


Avantajlarından biri, verilerinizi görsel olarak çekici hale getirerek ve trafiği hızlandıran tıklama oranını iyileştiren alakalı bilgiler sağlayarak gelişmiş arama sonuçlarıdır. Kurumsal sitenizin AMP (Hızlandırılmış Mobil Sayfalar) kullanması durumunda ise, hem AMP hem de normal sayfalara yapılandırılmış veri işaretlemesi ekleyin.


6. Uzmanlık (Expertise), Yetkinlik (Authoritativeness) , Güvenilirlik (Trustworthiness)(EAT) yaklaşımı

Çevrimiçi aramada dikkatleri üzerinize çekmeyi istiyorsanız, uzmanlık, yetkinlik ve güvenilirlik anlamına gelen E.A.T.stratejinizi güçlendirmeniz gerekir. Google'ın Arama Kalitesi Değerlendirici Yönergeleri uyarınca, içerik oluşturucuları, web sayfalarını ve web sitelerini değerlendirmek için E.A.T. kullanılır.


Google, önerdiği bilgilerin gerçek olduğundan ve bu alandaki uzmanlardan geldiğinden emin olmak ister. Peki, içeriğinizi ve web sitenizi nasıl daha yetkili ve güvenilir hale getirirsiniz? Bağlantılar, bahsetmeler, paylaşımlar ve incelemeler, otoritenizi oluşturmanıza ve çevrimiçi itibarınızı artırmanıza yardımcı olabilir.


Uzmanlık, yetkinlik ve güvenilirlik kazanmanın kestirme bir yolu yoktur. Uygun E.A.T. stratejileriyle, işletmeniz olumlu bir çevrimiçi varlığa sahip olabilir ve şüphesiz Google aramasında en üst sırada yer alabilir.


7. İçerikler üretin (bloglama)

Yaklaşık 20 yıl önce Bill Gates“ İçerik kraldır” demişti . Bu ifade bugün bile oldukça popüler.  Şirketinizin web sitesi için bir bloga sahip olmak hala önemli ve faydalıdır. Bloglar, işletmenizin multimedya temsilini ortaya çıkarır, hedef kitlenin ilgisini çeker, güven oluşturur ve hizmetlerinizi yaratıcı bir şekilde sunar.


Başlıklar, anahtar kelimeler, iç ve dış bağlantılar gibi çeşitli SEO tekniklerini kullanarak, blog gönderisi yüksek görünürlük elde edebilir, böylece markanızın yüzlerce insanın önüne çıkmasına yardımcı olursunuz. Her yeni blog, web sitenize yeni bir sayfa ekleyerek arama motorlarına yeni konu bulmak için web sitenizi yeniden taramaları için daha fazla neden verir. Ayrıca web sitenizi güncel ve taze tutmanıza yardımcı olur.


Sonuç

Arama motorlarının algoritmaları her geçen gün daha akıllı hale gelirken, Sayfa 1'de yer alma rekabeti daha da zor bir hale geliyor. Kurumsal SEO, sıralamaları artırabilir, daha fazla organik trafik çekebilir ve dönüşümleri artırabilir. Şu anda arama sayfasının en üstünde olmayabilirsiniz, ancak doğru taktik ve stratejilerle ilk sıralarda kendinize yer edinebilirsiniz. Ayrıca, bu kapsamlı bir liste değildir. Sayfa Hızı Optimizasyonu, çok kanallı pazarlama ve daha fazlasını deneyebilirsiniz. Ancak bu yazıda bahsedilenSEO stratejileri, her işletmenin izlemesi gereken en temel stratejilerdir.


Sonuç olarak, başarılı bir Kurumsal SEO kampanyasının kısa ve uzun vadeli hedeflere uyum sağladığını ve genel pazarlama planına katkıda bulunduğunu unutmamakta fayda var.