Bilindiği üzere paylaşımlı sunucularda gönderdiğimiz maillerin spama düşme olasılığı yüksektir. Kurumsal mail veya özel ip adresi satın alsanız dahi %100 gelen kutusuna düşme garantisi verilmemektedir.

Kurumsal mail veya özel ip gibi seçenekler tercih edilebilir olsa da bu hizmetlere yüksek bütçeler ayırmak yerine yandexin mail sunucularını ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Yandex kurumsal mail ayarları için aşağıda ki adımları uygulayabilirsiniz.

 

İlk olarak kurumsal.yandex.com.tr sitesine girerek bir yandex mail oluşturarak giriş yapıyoruz. Yandex.Mail’iniz için alan adı girin linkine tıkladıkdan sonra alan adımızı giriyoruz ve alan adı ekle linkine tıklıyoruz.


1.Adımda alan adınızı yandexe kaydedip doğrulama yapmanız gerekmektedir. Bu işlem gerçekleştirdiğinizde alan adının sahibi olduğunuzu kanıtlamış olacaksınız. Alan adı doğrulama işlemlerinde birçok doğrulama yöntemi mevcuttur. Alan adının sahibi olduğunuzu doğrulayın bölümü altında yer alan doğrulama seçeneklerinden herhangi biri üzerinde işlem yapabilrisiniz.

 


 

2. Adımda kullanmak istediğiniz alan adının sahibi olduğunuzu doğrulamanızı ve sonra sizden MX kayıtlarınızı düzenlemenizi isteyecektir. MX kayıtlarını  cPanelinizde bulunan Zone Editör ile düzenleyebilir veya hosting sağlayıcınızdan düzenlemesini isteyebilirsiniz. Yapacağınız MX değişiklikleri global sunucularda ortalama 12 saat içinde tamamen yansımış olucaktır. MX değişikliği ve global sunuculara yayılması tamamlandıktan sonra doğrulama için MX kayıtlarını kontrol et butonuna tıklayarak işlemi sonlandıracaksınız.



 

Bu işlemleri tamamlandıktan sonra ” Alan adının sahibi olduğunuzu doğrulayın ” ve ” MX kayıtlarını ayarlayın ” alanları artık gözükmeyecektir. Bu alanlar yerine ” Alan Adı Bağlandı ” yazısını göreceksiniz.. İlgili yazı ile karşılaşmanızın ardından işlemler tamamlanmış olucaktır. Mailiniz kuruldu artık istediğiniz maili ekleyebilir ve spama düşme korkusu olmadan kullanabilirsiniz. Yandex mail kullanımlarında gelen kutuna düşme oranı %90 dan fazladır.